Media ursäkter.

Media låter sig ALDRIG” ertappas med handen i kakburken de bara publicerar mer eller mindre krystade ursäkter, som varför Aftonbladet publicerade namn och bild på den nu frisläppte Majid.

Aftonbladets förklaring gnom Lena Mellin:

Aftonbladets publicering av Mutar Muthanna Majids bild och namn motiverades av det mycket stora allmänintresset.

Samtliga stora medier gjorde samma bedömning sedan Säkerhetspolisen, Säpo, berättat att de höjd hotnivån för terrorbrott till nivå fyra. Och att de i samband med det anhållit en man i sin frånvaro, skäligen misstänkt för förberedelse till terrorbrott.

Polisen tackade medierna för publiceringen eftersom det hjälpte dem att hitta den nu frisläppte mannen. Bild och namnpubliceringen bidrog alltså till att han snabbt kunde avföras ur utredningen.

Märk väl polisen tackade media för publicering det hjälpte dem att hitta mannen. Det räckte alltså inte med namnet på dörren och aktiv på FB? Samt att han rörde sig ute i samhället ? Sedan har väl mycket varit av ”allmänintresse” som ni inte publicerat. Bara för det stavas TERROR betyder det inte fritt fram.

Och tack vara det kunde han släppas fri fortare!!! Kära Mellin, hade du acceptera den formen av ursäkter från ett politiskt parti?

Din slutsats osar som en bränd pannkaka och lika smaklig. Vad tror du publiceringen av hans bild utsätter honom för där ute nu?

Terrorforskaren Hans Brun: Visar att rättsamhället fungerar. Gör det?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s