MP i dilemma.

Av alla tänkbara tidpunkter för ett grönt parti att hoppa av en regering är det svårt att föreställa sig någon som är sämre än nu. Därför var det självklart att MP ställde sig bakom den kompromisslinje som nu blivit regeringspolitik, skriver Per Gahrton, grundare av Miljöpartiet.

Då är det inte utan man frågar sig om den käre Gahrton har rätt här.

I alla fall skulle inte många av MP.s nuvarande väljare tolka det som ett misslyckande vid ett avhopp från regeringen. Snarare som en styrka tror jag som inte är det minsta insatt i hur deras väljares mentalitet är.. Undrar hur väljarna uppfattar MP.s löften vid kommande val när man så tydligt nu avviker från dem? Tror att MP får absolut majoritet!!!

Så från my point of view har han nog fel där. Personligen trodde jag att gränsen sedan länge var nådd, men tydligen är man tåliga, men nog måste man väl vara mycket nära gränsen nu?  Ni kan inte driva en kompromisslinje till yttersta gränsen.

Man kan lätt hamna i fållan som Vänsterpartiet finns i, av två dåliga val måste man följa det dåliga S-valet. Det är S väl medvetna om och Vänsterpartiet försöker ibland sprätta till i fållan men det blir lamt..

Sedan kommer en slags utopi eller vad man skall kalla det från Gahrton.

Det är bra att väljarna får veta att om MP haft egen majoritet och ensamma utgjort regering skulle i varje fall en del av de åtstramningar regeringen genomför inte ha blivit av.

Då skall man aldrig lyssna på löften från MP? eller i alla fall ta dem med en STOR nypa salt. För att MP skulle få egen majoritet i riksdagen är lika troligt som att ”det var fred på jord och alla krig var slut”… En dröm… För vissa..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s