Frankrike stänger moskéer.

Den franska regeringen har stängt tre moskéer och fyra informella muslimska bönerum av misstanke att de bidrar till radikaliseringen av islam, meddelade franska inrikesministern.

”Det kommer att vara komplett fasthet mot dem som predikar hat i Frankrike”, sade en minister.

Två av de stängda moskéer är i  Parisregionen och en är i Lyon; fyra ”hemliga” bönerum stängdes i Nice. Nedläggningarna skall pågå så länge som det nationella undantagstillståndet gäller, säger man.

Satsningen på bönerum är relativt ny. Nyheter rapporterade i media tyder på att polisen i flera länder gör närmare granskning till sådana platser, i allmänhet i  bostäder. Vi får väl hoppas att man hänger med här hemma också

Det var svårt att avgöra från minister kommentarerna hur stor risk de tre moskéer ansågs presentera. De franska myndigheterna har fängslats eller utvisas imamer för hets mot folkgrupp, men ingen i samband med de stängda moskéer, sade inrikesdepartementets tjänsteman.

Men när polisen genomsökte hem av flera personer i ledande befattningar inom en av moskéerna, rapporterade de att hitta en revolver, en dold hårddisk, dokument om jihad och uppgifter om en icke godkänd koran skola.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s