Vår farliga mat.

Undrar om vi inte blivit avtrubbade med alla ”larm” om vår mat som kommit. Det är knappt man orkar läsa det, bara om det verkar vara något extremt kanske man kollar.

Här är tio stycken födoämnen man varnat för i USA och jag kan tänka mig att dessa varningar även har nått hit.

1.En studie under 2013 visade att konserverade produkter innehåller en kemikalie som heter bisfenol-A (BPA), som har kopplats till cancer i ett flertal studier. Konserverade tomater är särskilt farligt eftersom deras sura natur stimulerar en frisättning av BPA från burkens innerfoder.


2. Dricka konserverad läsk kan leda till inflammation och insulinresistens, vilket i sin tur leder till fetma och en ökad risk för cancer. Soda har också varit känt för att innehålla ett derivat kallade 4-metylimidazol (4-MI), vilket i sig har kopplats till cancer.
3. Odlad lax är farligt på grund av bekämpningsmedel och antibiotika som det utsätts för. Dessa fiskar lever vanligen i trånga pooler och utsätts ofta för PCB, kvicksilver och andra cancerframkallande dioxiner.4. Livsmedel som är saltade eller rökt innehåller vanligtvis natriumnitrat och andra tillsatser som har kopplats till cancer. Undvik livsmedel såsom korv, rökt kött, bacon  och i stället välj en mindre bearbetad styckningsdel.

5. Mikrovågsugn popcorn  är ofta kantade av en kemikalie som heter perfluoroktansyra (PFOA), känt cancerframkallande. Popcorn själv kan också innehålla sojaolja, en genetiskt modifierad organism produkt som har kopplats till cancer i ett antal kliniska studier.

6. Vitt mjöl är vanligtvis sprutaT med klorgas för att göra det mer tilltalande för konsumenterna. Studier har visat att konsumera klorerade biprodukter kan leda till urinblåsa och ändtarmscancer.

7. Det är mycket vanligt att potatischips innehåller artificiella smakämnen, konserveringsmedel och konstgjorda färger för att skapa en specifik utseende eller smak.  Detta populära ”mellanmål”, har  kemikalier som också är känt för att öka risken för cancer. Dessutom är en cancerframkallande kemikalie som kallas akrylamid används även i stekprocessen av chips.

8. Vegetabiliska oljor är kända för att innehålla höga halter av omega-6-fettsyror (i motsats till den hälsosamma omega-3), vilket inte är bra eftersom höga nivåer av dessa syror har varit kopplade till olika former av cancer samt hjärtsjukdomar.

9. Grillat kött (speciellt rött kött) är farligt eftersom matlagning vid en hög temperatur ändrar sin DNA-struktur. Eftersom detta händer, är kemikalier som har anknytning till cancer, som polycykliska aromatiska kolväten (PAH) och heterocykliska aminer (HCAs) då bildas.

10. Genetiskt modifierade livsmedel (GMO) har varit under mikroskop flera år. Studier hittills har visat att genmodifierade organismer orsakar cancer hos råttor. Men många av de hälsorisker som är förknippade med genetiskt modifierade organismer är fortfarande okänd. Om du vill vara på den säkra sidan av, välj vissa ekologiska frukter och grönsaker.

 Källa CNN.
Där ser ni, har ni överlevt? Konstigt att jag fortfarande är vid relativt god vigör då flera av dessa ting ingår i min matkultur, speciellt rött kött. Visserligen stekt för det mesta, men det är väl också livsfarligt?
För att inte tala om att det slinker ner några stänkare då och då, men jag röker inte.
Då är detta bara en del av mat som man tänt varningslampor för och vad gör man? Om det inte kommer larm om rent giftiga produkter så……
GER JAG FAN I DET.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s