El lastbil!

Jo då det är riktigt,  miljömuppe industrin skall tillsammans med Trafikverket ta fram en muppe lastbil.

Bygget av den elektrifierade vägsträckan för tunga lastbilar på E16 mellan Sandviken och Storvik har inletts.

Det ska bli en av världens första vägar för elbilar. I april nästa år rullar den första lastbilen här. Sedan kommer det en till så det blir två.

Skall bli ett komplement säger man, får hoppas det blir ett kortvarigt projekt, vägen till miljövänligare bränsle och snålare motorer måst ju vara ett betydligt bättre alternativ. Och miljövinsten måste vara försumbar, även om vi tog bort Sveriges alla bensin/diesel fordon så blev förändringen mindre än 0,1%

Skall vi få vägar av fula jävla elledningar och fulla av stolpar efter vägarna som utgör en fara för bilister som kanske kör av vägen. Och det måste kosta multum. För att förhindra det måste man bygga likaledes dyrbar stålbarriär efter sträckan.. Här kostar 2 km 80 miljoner.

Först skall el-systemet installeras ovanpå det ordinarie systemet med vanlig motor och sedan skall det anläggas spårvagnsledningar i luften ute på landsvägarna.

I miljömuppe världen fylls vårt landskap med fula vindkraftverk och nu med lika fula vägar fulla med trådar i luften. Ja jösses.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s