Moderat taktik.

De nya Moderaterna

försöker sig på taktiken att äta kakan men ändå ha den kvar. Man vill göra sken av att politiken angående invandring fortfarande är human men samtidigt vill man strama åt. Låter som de gamla moderaterna.

Om det är för att vinna tillbaka M-väljare från SD kan man spekulera eller är det så att man plötsligt kommit till insikt att SD har haft en del rätt i sin invandringspolitik!!! Men att erkänna det skulle man inte göra, inte en chans. Hur äta-kakan-och-ha-den-kvar resonemanget kan låta ger Tomas Tobé bevis på i en artikel.

Miljontals människor är på flykt från krig och förföljelse i den mest omfattande flyktingsituationen sedan andra världskriget. Sverige har tagit ett stort ansvar men läget har nu tyvärr blivit ohållbart. Det är inte rimligt att främst Sverige och Tyskland får ta konsekvenserna av att EU:s gemensamma hantering av migrationspolitiken inte fungerar. Det behöver skapas bättre ordning på EU-nivå.

Samtidigt behövs omedelbara insatser i Sverige.

Man låter heliga som  Moder Teresa men vill samtidigt ursäkta för hårdare tag. När Reinfeldt öppnade sitt hjärta var det klang och jubelförställning, nu vill man inte kännas vid detta förödande misstag. Man såg hur partiet stadigt minskade och SD växte.

Detta försöker man nu åtgärda med att strama åt, hade de förslag som läggs av M kommit från SD hade rasist, fascist, främlingsfientliga haglat i media och från andra politiker. Nu är det rumsrent och därmed får man förmoda man tycker det är en ansvarsfull politik utan minsta misstanke om rasist koppling. Det nya öppna hjärtat heter ”bättre ordning”.

Men varför vara förvånad så fungerar svensk politik under den blågula fanan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s