Julgalan

har vi väl kunnat läst om till leda på senaste tiden när detta skrivs.

Delvis hur galan har administrerats med t.ex. kalla tält som följd och begäran om konkurs. Men tills nu har det skrivits väldigt lite om artisternas gage, vilket när man ser summorna förstår att de inte vill det skall komma ut, inte vissa i alla fall.

En av artisterna är Timbuktu som också ställt sina tjänster till förfogande som riksdagskandidat till “något av vänsterpartierna”, något som bl.a. statsminister Stefan Löfven uttryckt sig positivt om. Problemet med Diakités vänsterengagemang är bara att den solidaritet han predikar endast gäller andra, inte honom själv.

Något som ”Julgalan” kritiserats för är de hutlösa artistpriserna vilket bland andra Bert Karlsson tycker. Hade Diggiloo haft de artistgagerna skulle den aldrig blivit av säger han..

En av de högst betalda är Timbuktu: 250 000 kronor. Överträffas endast av Ola Salo, 280 000 – 300 000 kronor enligt Expressen. Hur fan kan man ge detta exemplar denna summa. Och vad jag förstår är det per kväll. Jämför detta med E-Type: 70 000 kronor, Jessica Andersson: 80 000 kronor.

Timbuktu Diakité fick pris av Fem i tolv-rörelsen vid en ceremoni mot rasism och främlingsfientlighet i riksdagen naturligtvis. Högsätet för de ”goda” i detta land. Bara man är god i den korrekta tanken vad som anses vara den riktiga vägen så blundar man för andra saker, girighet t.ex.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s