Ateister förföljs

Var då? Ja gissa. Det finns jävla kräk i världen och inte sällan finns de i arabvärlden.

Vad är lösningen på att en ateistisk bloggare blir dräpt? Att fängsla fler enligt de goda islamistisk myndigheterna i Bangladesh. Inte att undra på att detta är ett skitland.

På den internationella ”människorätts-frihetsdagen” blev den årliga Freedom of thought-rapporten lagt fram i EU parlamentet av IHEU  (International Humanist and Etical Union).  Det brukar normalt vara fokus på religiösa minoriteter för det är inte bara ateister man har ihjäl från de stora religionerna utan även dem som har en annan religiös ståndpunkt. Rapporten är en olustig läsning för människor som önskar frihet för individen.

I Saudiarabien kan man dömas till döden för att man yttrat något som kan uppfattas som ateistiskt, så handlar skrämda kreatur.

I Bangladesh dödas ateister och fritänkare med myndigheterna stillatigande välsignelse.

I Egypten ser vi en tilltagande kampanj från myndigheter riktat mot den som misstänks vara ateister.

Det är väl inte att undra på att många arabländer lever psykiskt som under inkvisitionens tidevarv i Europa. Där domstolar hade till uppgift att döma och bekämpa irrläror.

I arabländerna har det blivit så vanligt och systematiskt att New York valt att kalla ländernas uppförande som ett krig mot ateismen och inte sällan försöker arabländerna via FN Organisation of Islamic Cooperation (OIC) att pracka på oss deras syn. Sist ville man inför en blasfemilag där vi skulle förbjudas kritisera Islam.

Kampen mot ateister, icke religiösa, oliktänkande är i tilltagande och fler flyktingar tar med skiten hit.. Speciellt dem som kommer från muslimska länder hur mycket än media försöker ge frikort. Då skall vi inte tala om de sexuellt avvikande.

Metoderna varierar skriver rapporten mellan att myndigheters aktiva förföljelse och en  lynchmobb som får fria tyglar.

Något av det mest uppseendeväckande med rapporten från IHEU är den täta ekonomiska integrationen mellan västliga och de länder som är allra värst. USA t.ex. håller Saudiarabien om ryggen som jämställer ateism med terrorism. Vapenhandeln till detta land pågår för fullt från USA likaså oljehandeln.

Det försiggår ett krig mot ateismen i många länder i världen. Religion är makt i många länder och de som riktar ett kritiskt sökljus mot den religiösa världsbilden rycker samtidigt undan maktgrunden för rätten till att utöva makt

Friheten att yttra sig är viktig för människor även om man får uppfattningen när man läser media och SVT:s direktiv till medarbetare att man även här börjar tumma på det.

En människas tro vill vara en annans vantro. Därför kan inte rätten till tro existera utan  att inte tro.

Försök få in det i huvudet på fanatiker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s