Kuwait Airways bojkottar israeler.

 

 

Har Kuwait Airways skrotat en hel service ombord bara för att undvika att få israeliska passagerare?

Flygbolaget har  dragit in dess anslutning mellan New York JFK-flygplatsen och London Heathrow efter att amerikanska myndigheter hotade med rättsliga åtgärder över påstådd diskriminering.

Det amerikanska Department of Transportation (DOT)  varnade det kuwaitiska flygbolaget som hade ”olagligen diskrimineras” en passagerare med hjälp av ett israeliskt pass genom att vägra att sälja honom en biljett.

DOT skickade ett brev som ger flygbolaget 15 dagar för att beskriva hur det i framtiden skulle följa lagar mot diskriminering.

Kuwait Airways svar,  tycks ha varit att släppa sin rutt London-New York.

”Den 15 december informerade Kuwait Airways  att de kommer att eliminera trafik mellan JFK och London Heathrow,” berättade en talesman för CNN.

Online bokningstjänster visade inga framtida flygresor från flygbolaget.

Det var en åtgärd från DOT som följd av ett klagomål från en israelisk medborgare, Eldad Gatt, som sade att han försökte köpa en biljett online via Kuwait Airways 2013, men kunde inte välja Israel.

”Det är vår plikt att se till att transportsystemet är fri från diskriminering. Period..” sade USA: s transportminister Anthony Foxx .

”Alla flygbolag som vill bedriva verksamhet i USA bör veta att vi inte kommer att tolerera någon form av diskriminering i vårt luftrum”.

Kasta ut hela jävla bolaget vetja.

Department of Transportation avslog Kuwait Airways motivering för att vägra transaktionen.

Flygbolaget sade att det inte sälja en biljett till israelen Gatt i enlighet med kuwaitiska lag, som förbjuder att göra affärer med Israel eller israeler. Vad annars är att vänta av detta land.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s