Massvis med jobb.

Ett inlägg i AB jag vet inte om det är ett inlägg för att vi tar emot för lite flyktingar eller ett inslag om restaurangbranschen.

Så har restaurangnäringen blivit en tillväxtbransch som skriker efter folk.
De närmaste åren behöver krogar och hotell anställa 50 000 människor, säger en representant för branschen.

Jag kan anställa fem tio personer redan i morgon säger samma person.

Ja vad hindrar honom??

Bristen på arbetskraft är det stora bekymret. Det låter minst sagt mysko i ett land med hög arbetslöshet och där alla bekymrar sig om vad 200 000 nyanlända flyktingar ska sysselsätta sig med. Och svaret är?? Eller är det bara ett konstaterande? Det finns ju dock runt 350 000 arbetslösa nu i Sverige. En del vill väl ha sådant jobb.

– En fjärdedel av dem kan få jobb nästan direkt, nyanlända antar jag man menar. Sedan tar artikeln slut och något intresse att utveckla det verkar inte finnas. I en bransch där det existerat mycket skit och där lönerna inte är de bästa  samt obekväm arbetstid likaledes jobbig arbetsmiljö med sena tider, risk för droger och arbete när andra är lediga. Positivt har väl varit förbud mot rökning. En bransch som kanske är gjord för dem som inte har några större löne eller arbetsmiljökrav.

Frågan är öppen, vad skall 200 000 flyktingar göra, reportern i AB ställde inte den frågan! Eller gav något eget svar heller.. Plus de runt 350 000 som  redan finns. Tio personer har vi hört kan få plats på ett ställe, mer bud??

Lärare och sjukvård behövs det väl massvis i också, men då är det lugnt, ute i EU finns det nu snart runt miljonen flyktingar, så det finns att välja på. Kanske ni kan fixa lite lönedumpning också. Om de kan någon svenska skall vi väl inte kränka dem med att begära.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s