Låna eller låna det är frågan.

Det är ett jävla liv på ekonomer och politiker när svensken som det sägs lånar för mycket. Men när det gäller de dyra kostnaderna för asylinvandringen då kan man sätta vårt land och dess befolkning i skuld.

SVD:

Staten har redan i år lånat närmare 10 miljarder kronor till kommuner och landsting för ökade kostnader i flyktingmottagandet. Och det kommer att fortsätta, slog finansminister Magdalena Andersson fast i förra veckan.

Trots att svensk ekonomi tuffar på riktigt bra så kommer utgifterna växa snabbare än skatteinkomsterna, statsskulden väntas öka till 1 500 miljarder om ett år, enligt Riksgälden.. Vi skattebetalare borde bli oroliga när samma regering vill lösa flyktingmottagandet med lån.

MP har sagt att invandring inget kostar, det kommer att löna sig. Ingen kan väl förneka att de flesta som kommer inte kan leva på egna medel inte någon längre tid i alla fall. Där tror politikerna att nästan alla är akademiker eller något annat högt utbildad passande för den svenska marknaden. 350 000 arbetslösa och 200 000 asylsökande inga problem kunde vi läsa häromdagen. De närmaste åren behöver krogar och hotell anställa 50 000 människor, säger en representant för branschen. För att inte tala om massor av lärare och vårdpersonal som behövs.

Men vad händer om dessa nu ”tärande” börjar återvända om det ordnar sig  t.ex. i Syrien och då innan de blir ”närande”?

En miljon väntar ute i EU, Sverige har jobb åt många, konstigt att jag har flera grannar som är arbetslösa.

OCH.

En alldeles för nöjd finansminister är en farlig finansminister skrivs det, sant. Då brukar det vara en finansminister som pillar ur de förtorkade russinen ur kakan. Denna gång ur finanskakan.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s