Kyrkornas svammel

kan vi läsa om när man påstår vi inte har en flyktingkris utan en mottagningskris. Det är väl för tusan nästan samma sak, bara det att dessa heliga kyrkomänniskor vill lägga skulden för krisen på oss boende här i Sverige.

Att man inom kyrkan inte ser längre än näsan räcker vet vi sedan länge och med den vetskapen så får man förstå deras utspel. De måste visa sin gudomligt goda sida och då kan man inte se vad som orsakar problemen om det ligger utanför deras gudomlighet. Det vill säga den krassa verkligheten som inte innefattar deras bibel.

Men kyrkorna har ingen dominans längre över folket, den stora massan i alla fall, vilket är tur. Fundamentalister finns ju i alla religioner och just nu ställer muslimska sådana till mer problem än de svamlande kristna.

Visst har  vi ett flyktingproblem att det kommer för många människor hit, det är inte bra för någon sida av konflikten och med flyktingproblemet kommer ett mottagningsproblem inte minst av praktiska mått. Låt kyrkorådet och Reinfeldt öppna sina hjärtan utan att tänka på följderna så får problemen försöka lösas med verkligheten som förebild, inte en sagobok.

Såvitt jag kan erinra mig finns det inte ett enda ord i evangelierna som lovordar intelligensen var det någon som sade.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s