Färre asylsökande.

Föregående vecka var antalet asylsökande 3000 och för en månad sedan låg antalet runt 6000 per vecka.. Under den senaste veckan har drygt 2000 personer sökt asyl i Sverige. En fjärdedel av dem är ensamkommande minderåriga.

Enligt  Migrationsverket, beror minskningen på att färre asylsökande tar sig till EU. Det hänger dels ihop med sämre väder på Medelhavet, dels med hårdare gränskontroller på Balkan. Högtidshelger brukar även betyda färre asylsökande, speciellt under vintern, enligt samma källa.

Trots att färre nu söker asyl i Sverige, så är antalet dubbelt så högt som motsvarande vecka i fjol. Så då är frågan, är det bara lugnet före ännu en storm? Skall det även i fortsättningen  fresta på livet för många behövande som funnits i Sverige hela tiden.

Någon större förståelse från politiker och goda kulturarbetare lär man inte få. Man orkar inte med att vara god mot ALLA som behöver hjälp, bara dem som det går att snyfta bäst om för tillfället, inte minst från kultureliten.

Men 2000 i veckan är också alldeles för mycket och vi har ännu inte sett om andra länder är villiga att ta emot 20-25000 asylsökande från Sverige. Tror det först när det sker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s