Vår statminister 2018

eller tidigare blir en socialdemokrat troligen Löfven om de rödgröna blir största block.

På Alliansens sida eller vad man skall kalla den ”sammanslutningen” nu, har i princip moderatledaren Batra utnämnt sig till statsminister, om ”Alliansen” blir största block.

Beträffande de rödgröna är det inget snack då blir det Löfven eller en S-märkt statsminister, de andra partierna är alldeles för små för att konkurrera om den posten.

Det skulle man kunna tycka för ”Alliansens” del också, där M har mer i riksdagen än t.ex. Centern(just nu). Men som partiledare åtnjuter Annie Lööf(C) det största förtroendet bland de som röstat på detta i Sverige.. Mer än Moderatledaren.. Så man kan tänka sig lite gnissel där, såvida inte Centern böjer sitt huvud.

Då kan man fråga sig angående de rödgröna där Sjöstedt har bättre förtroende än Löfven, av någon konstig anledning tycks kvinnor gilla honom bäst. Kanske för han lovar guld och gröna skogar till de yrken där mest kvinnor är anställda.. Men ingen mer än de närmast stående och några kvinnor då tror väl att Sjöstedt skulle bli statsminister. Inte en chans..

Så har vi smolken i den korrekta bägaren och det är att Jimmy Åkesson har klämt in sig med samma siffror som Anna Kindberg Batra, kan du tänka dig det M-partisekreterare  Tomas Tobé!!!

Vi finner följande. Aftonbladet/Inizio:

Annie Lööf(C) 34%.. Oförändrat.

Jan Björklund(L) 32%.. Upp 4%.

Anna Kinberg Batra(M) 30%.. Upp 1%.

Jimmy Åkesson(SD) 30%.. Upp 1%

Stefan Löfven(S) 29%.. Oförändrat.

Jonas Sjöstedt(V) 29%.. Oförändrat.

Ebba Busch Thor(KD) 24%.. Upp 8%.

Gustav Fridolin(MP)  23%.. Oförändrat.

Åsa Romson(MP) 12%.. Upp 1%..

Meningslöst vetande egentligen, men det kan väl inte skada att politikerna får lite blåslampa i arslet. Den som har högst förtroende har 34%. Det är väl ett litet misstroende eller? Och Jimmy Åkesson har nu kommit till finrummet och slår flera av de korrekta på fingrarna. Tar de lärdom av detta. Absolut inte, man kommer som moderaternas Tobé att fortsätta att bräka samma visa. Och vara SDs bästa röstfångare.

Måste väl vara beklämmande att Åkesson har bättre betyg än alla i den rödgröna regeringen plus Sjöstedt. Ni får väl göra som i riksdagen, inte räkna dem som håller på SD representanter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s