Migration och pensioner.

Det skrivs att  migrationen kan påverka pensionen negativt på visst sätt. Förutom att utgifterna för garantipension och äldreförsörjningsstöd kan väntas öka, kan inkomstpensionen stiga något långsammare än den annars hade gjort. Det beror på att pensionerna skrivs upp i relation till inkomstutvecklingen, enligt ett inkomstindex.

– Det är nog sannolikt att de som kommer till Sverige nu generellt sett kommer att ha inkomster som är under genomsnittet och det kommer då att dra ned inkomstindex skriver SVD.

Om den förhatliga ”bromsen” nu kan ersättas med ett naturellt system som bromsar pensionärernas inkomster är ju det bättre. Då kan man hänvisa till det så enormt goda att man integrerat asylsökande till arbete, visserligen med lägre löner, men ändå. För miljön och migrationen får allt ske.

SAF kan också glädja sig åt ett lönedumpande system när politiker genom olika åtgärder skall ha in asylsökande på arbeten som egentligen inte finns, men där man enligt gammal röd modell tar till bidrag.

Alliansen är inte bättre där skall arbetslösa och långtidssjuka vara med och dra det tyngsta lasset. Får en arbetslös skälig utbetalning från a-kassan vill man inte jobba, du milde… Och sjuk får du inte vara, då sätts en gräns.

Nu kan politiker av alla färger ägna sig åt att tvinga folk att jobba längre, med olika sorters ursäkter, vi lever längre!!! Vem vet kanske dessa med förmånlig pension i riksdagen vill att t.ex. en byggnadsarbetare eller en knegare på industrigolvet eller andra som får förslitningsskador skall bita ihop o jobba till runt de 70.. Samtidigt som pensionerna sjunker för att migrationen är stor.

Vi kan åter vara på väg mot ett nytt ”pensions-hån”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s