Politiker vilsleder

i vanlig ordning, det är snarare en regel än undantag.. Ta t.ex. vårt försvar. Bilden av en förstärkt svensk försvarsförmåga, som regeringen och Allianspartier gärna vill visa upp är felaktig, tvärtom att den svenska motståndskraften minskar, enligt ledande experter.

Man riktar in sig på de pengar man skjuter till men utelämnar totalt kvalitén och förmågan att få människor stridsdugliga på relativt kort tid.

Försvarsmakten konstaterar att uppbyggnad av insatsorganisationen, vilket inkluderar övningar, personalförsörjning lider av begränsningar. Framför allt när det kommer till materiel. Hjälper dessa ”åtgärder” av pengar man så högt värderar från partierna till försvaret då? Kanske till att upprätthålla den ynkliga försvarsförmåga vi har, inte till någon förbättring.

Så många anser att åderlåtningen av operativ förmåga fortsätter med oförminskad kraft. Nästan som om finansministern fortfarande heter Borg. Men där gick vi ju ur askan in i elden…

Den uppgörelsen politikerna skryter med är inte mycket värd. denna uppgörelse täcker knappt upp för de nya uppgifter försvaret fick i och med försvarsbeslutet 2009. Så Sverige står fortfarande i princip vidöppet på grund av att vi har politiker som ger fan i det.

Citat.

Med försvarsbeslutet 2009 fick försvaret bland annat ett krav på högre beredskap och en större förmåga att delta i internationella insatser skulle skapas. Värnplikten avskaffades och det blev upp till Försvarsmakten att locka rekryter. Enligt Peter Nordlund insåg politikerna att dessa uppgifter skulle öka kostnaderna, men trodde att pengar kunde frigöras genom rationaliseringar.

– De förhoppningarna har inte infriats. Dessutom dubbelräknade man vissa besparingar.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s