Slagläge för miljömuppar.

Nu är det läge för de fanatiska miljömupparna att agera med nya skatter. Sossarna har ju redan totalt övergivit löftet om att inte höja bensinskatten så det är väl bara att köra på. Och varför då?

Jo det började sommaren 2014. Oljepriset, som har legat stabilt runt 100 dollar fatet, störtdök. Sedan dess har det bara fortsatt nedåt. I veckan gick rörde sig priset runt 30-dollarstrecket. Bedömare pratar om att oljepriser på ner mot 20–25 dollar fatet kan bli verklighet. Enligt den internationella energibyrån IEA kan det dröja till 2020-talet innan prisnivån tar sig över 50 dollar igen. Då kommer läge att fasa ut subventioner och svinhöja skatter och avgifter på fossila bränslen. MP muppar måste vara våta av längtan..

Även gas- och kolpriser har dragits med i raset, vilket slår hårt mot satsningar på förnybar energi. Ja jösses, höj, höj för tusan avgifter och skatter medan ni kan och släpp sedan ingen  jävel över bron till normala priser igen… Och då behöver man heller inte fasa ut skattesubventioner för energi som inte kan bära sig av egen kraft, utan det kan fortsätta att hållas under armarna med skattemedel..

I vissa amerikanska delstater kostar nu bensinen ner mot motsvarande 3:50 kronor per litern. Inte undra på att det är bensin- och dieselslukande suvar – och inte eldrivna dito – som är hetast på bilmässan i Detroit. Så kan det ju inte få vara i miljömuppe världen…

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s