Förbjuda fläskkött.

Ja ni läste rätt, man har haft en hetsig debatt om att förbjuda servering av fläskkött i offentliga lokaler av hänsyn till islam. MEN NI TROR FEL… Det är inte i Sverige(ännu) utan i Danmark av alla ställen. Grisens förlovade land.

Men nu har en dansk stad Randers gjort det obligatoriskt för offentliga institutioner  att servera fläskprodukter som svar till vad som kallas köttbulle kriget i Danmark.


Randers kommunfullmäktige i centrala Danmark sa att de ville säkerställa att offentliga institutioner, även skolor, ger ”dansk matkultur  en central del” – inklusive fläsk, på lika villkor med andra livsmedel”, rapporterar AFP.

Staden godkände lagen efter fullmäktige godkände snävt förslaget, röster 16-15 på måndag kväll, enligt The Local. Otroligt att det ändå fanns så många som kunde tänka sig att sälja ut Danmarks matkultur, där grisen har en mycket framträdande roll.

Omröstningen är en del av en långvarig debatt i Danmark – döpt till ”köttbulle krig” – om huruvida eller inte offentliga institutioner bör tillåtas att sluta servera fläskprodukter av respekt för vissa religioner, särskilt islam. Det är fan helt otroligt, hade det varit Sverige hade jag inte höjt på ögonbrynen, men Danmark.

Detta beslut har välkomnats av Dansk Folkeparti (DPP), som sade att det var ”oacceptabelt att förbjuda danska matkulturen.” Ja vad fan?

Martin Henriksen, skrev på Facebook: ”DPP arbetar nationellt och lokalt för dansk kultur, inklusive dansk matkultur, och därför vi också kämpa mot islamiska regler och missriktade överväganden dikterar vad danska barn äter.”

Det borde väl vara helt självklart och hur tydligt som helst. Men tydligen finns det ”perukstockar” i Danmark också. Har för mig att jag läst att det finns exemplar i Sverige som på frivillig väg plockat bort fläskprodukter.

Rådsledamoten Frank Nørgaard, berättade för Randers Amtsavis: Vi kommer att se till att danska barn och ungdomar kan ha fläsk i framtiden.”
Men socialliberaler rådsledamoten Mogens Nyholm, som röstade emot förslaget, sade idén att definiera dansk matkulturvar absurt, medan tidigare integrationsministern från den danska social liberala partiet, Manu Sareen, anklagade Randers politiker att vill införa en påtvingad ideologi i det här fallet barn.

Maken till idioti.. ”villa införa en påtvingad ideologi”??? Vad fan vill den göken göra då genom att förbjuda en produkt med hänvisning till Islam, du milde… Undrar vad Liberalerna i Sverige tycker. Vad MP och V anser det kan vi fatta, bort med all kultur, det finns ingen sådan, ingen svensk i alla fall.. Men visst fan existerar matkulturer…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s