Ånyo en mätning.

Nu är det Metro/YouGov..

Det är nästan ett stadium av anarki i opinionsmätningarna för  politiska partier. Där siffror för parterna varierar enorm hos främst YouGov. SIFO. Då gällande SD.

För SD så är det en skillnad på runt tio procent mellan YouGov(28%) där SD är absolut störst och SIFO(18%)…

KD går kräftgång under spärren YouGov. Hos SIFO, Inizio precis över.. Det är också en skillnad mellan de båda YouGov, SIFO vad gäller MP på  där SIFO ligger på 5,9% respektive 4,2% för YouGov. För övrigt ligger  de andra partierna och harvar där man varit den senaste tiden. Centern har väl harvat lite bättre. Vänsterpartiet har också fått gehör för att ligga utanför och vara populistiska.

Så det intressanta är väl var egentligen SD ligger, det enda som är sant just nu är väl att de ligger ÖVER senaste valresultatet. Och de andra partierna verkar inte att sluta vara valarbetare åt SD. I SIFO:s senaste backar SD MED 0,8%.. Kan det vara återvändande moderater som ser att M börjat med delar av SD politik. För Batra kan väl knappast personligen ha rosat marknaden.

Man har påstått att SIFOs mätning skall vara mer ackurat än i alla fall YouGov. Men ser man till mätningar i senaste valet så:

De sammanvägda resultaten för alla mätningar under september 2014 var att Skop var det institut som kom närmst valresultatet. Deras avvikelse på 8.7 innebär ett genomsnittligt fel på strax under 1 procentenhet per parti. Därefter kom United Minds och YouGov,  som hade 9.0 och 9.4 procent avvikelse, alltså bättre än SIFO med 13,6 i avvikelse… Sämst var Ipsos,  nästan två procentenheter fel per parti. En ansenlig del av väljarkåren verkar dock ha bestämt under den sista veckan  vilket gör att mätningarna från början av september ingen nödvändigtvis var så felaktiga när de genomfördes. Kan man alltid trösta sig med.

Riksdagsvalet 2014.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s