Här kan du inte köpa en fru.

Förklarar man i Finland för nyanlända.

”Migranter som anländer till Finland erbjuds lektion i finländska värderingar och hur man beter sig mot kvinnor. Bekymrad över en ökning av antalet sexuella övergrepp i landet, vill regeringen att se till att människor från mycket konservativa kulturer vet vad som väntar i sitt nya hem.”  Det är väl naturligt eller vad säger svenska politiker?

”Så i Finland”, säger läraren sakta, ”kan du inte köpa en fru.. En kvinna kommer endast att vara din fru om hon vill vara det -.. För här kvinnorna är mäns jämlikar.”

”Hennes elever, alla nyanlända asylsökande på denna flyktingförläggning göms undan i de snöiga djupet av finländska skogarna, tittar på henne noga – och hon tittar på dem. Några av de unga irakiska män, som redan talar bra engelska och tveksam finska, nickar förnumstigt. Andra, särskilt de äldre män, stirrar på varandra med höjda ögonbryn som Johannas ord är översatta till arabiska för dem. En man, hukande inne sin svarta skidjacka verkar ta anteckningar medan det finns ett svagt leende på läpparna av den enda kvinnan med huvud scarf, en ung kvinna i rummet…”

Här hemma gapar väl vänsterpartister  om kränkning kan tänkas, men det blir nog svårt om de samtidigt skall framstå som ett feministiskt parti.. Men ta gärna efter Migrationsverket om ni inte gjort det.

Källa: Reportage från BBC.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s