Journalister

är ett släkte som inte röner någon större respekt hos svenska folket, det gäller inte minst för dem i kvällsblaskorna. Många är vi som avslöjat dem för länge sedan, men en klick av svenska folket tycks tro på dem.

Nu är det naturligtvis inte generellt för det finns journalister som verkligen försöker men tyvärr dras med i fallet med alltför många dåliga kollegor. Har flera favoriter bland dem men avstår från att namnge..

Det finns vad det verkar en kutym hos vissa journalister där man skall tänka åt medborgarna. I deras totalitära demokrati skall inte  massmedia fungera som ren demokrati utan som en styrd sådan.. Där filtrerar man  bort de fakta som inte säger de rätta sakerna. Man kan också förvanska det som hänt, eller till och med rent av blåljuga i ”gott” syfte allmänheten rakt i ansiktet. Nyhetsreportagen blir debattinlägg snarare än ett objektivt  förmedlande av vad som verkligen hänt. Detta innebär att massmedia väljer åt den enskilde medborgaren, utan att ha befogenhet att göra detta.. Speciellt gäller detta också i kvällsblaskorna.

Jan Wifstrand skrev en gång b.la.: ”Världsförbättrarattityden…” – Jag är journalist, jag är kapabel att förbättra världen. Detta är ett finare sätt att vara besserwisser, gans­ka vanligt inom journalistkåren…. Journalister är i allmänhet snarstuckna och rädda för att idka självkritik… Japp.. Jag har EN i särskild åtanke.

Nu ondgör sig vissa journalister över vad Sakine Madon skrev i Expressen som tyvärr är en av blaskorna som skenar åt fel håll, men undantag finns… Hon skrev bland annat:

Flera journalister vittnar om hur artiklar anpassas för att inte gynna SD, skrev jag i förra veckans kolumn. Det har fått andra inom medierna att gå i taket – för att jag överhuvudtaget tog upp ämnet.

I veckan har ytterligare ett tiotal etablerade journalister hört av sig och vittnat om fenomenet. Det är som att hela medie-Sverige vet vad som pågår. Men utåt vill få yttra sig, och förnekelsens kraft är stark på vissa redaktioner.

I veckan påstod exempelvis Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg, när han länkade till min kolumn, att ”detta inte är sant”. När jag frågade om han påstår att mina källor ljuger svarade han att ”i dagens klickhets och stenhårda konkurrens, där snabbhet är allt, så publiceras det som kan”. Nu vet jag inte hur Aftonbladets ledarredaktion jobbar, men i min värld går hederlighet definitivt före ”klick”.

Att hon nämner Anders Lindberg är inte ett uns förvånande, den journalist som mänskliggör totalitär ”journalistdemokrati” i dess sämsta form. Och naturligtvis har han en lång svans..  Att man är på kollisionskurs med stor del av allmänheten bekymrar inte det är allmänheten som har fel. Det hela backas upp av den goda kultureliten.. ” Skall bli intressant  att läsa detta års förtroendebarometer. Som skall komma här…

Men SD skall inte klaga, dessa journalister tillsammans med riksdagspartier har varit goda värvare åt SD. Och den enfalden tar man inte i detta land död på i första taget.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s