Syrier återvänder hem?

USA:s utrikesminister John Kerry säger att han hoppas på klarhet vad gäller fredssamtal om Syrien inom de närmsta 24 till 48 timmarna.

Går det som på räls mot förmodan, så kanske man kan vända flyktingströmmen åt andra hållet. För då lär Syrien behöva alla typer av människor inte minst inom utbildning, vård och byggnation.

Då kanske det plötsligt blir lokaler över i Sverige för att användas till deras egentliga ändamål. Då kanske inte det behövs något byggande speciellt för nyanlända.. Då kanske det inte behövs många extra lärare eller socialsekreterare för nyanlända.. Då kanske man åter kan börja fokusera på de problem som inte har med flyktingar att göra, men som funnits där hela tiden..  Synd om Bert Karlsson som då får se sitt imperium förminskas!!  Men vad är chansen till det?

Frågan är hur många som kan tänka sig återvända.. Logiskt borde det vara en absolut majoritet som vill det. Förutom de då som får bekväma bidrag från staten..

Man får hoppas att berörda myndigheter har koll på detta att vågen kan vända och deras beräkningar kanske kommer att behöva revideras.. Men avslutas en katastrof, startar man väl en annan någonstans i detta område som de ”goda” i Sverige kan ta i sin famn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s