Delorean.

Säg Delorean och 99% tänker säker på filmerna ”Tillbaka till framtiden”. Men det är ju ett bilmärke som  i sitt ursprung inte hade något med filmen att göra.. Delorean  bilar som nu ska göras igen efter 33 år..


Företaget hoppas att bygga 300 nya bilar som kommer att kosta ungefär $ 100.000

Planer på att återuppliva den ikoniska fordonet följer en förändring i den amerikanska lagstiftningen, som påverkar småskalig biltillverkning.
Ändringen av lagen som reglerar de lågproducerade biltillverkarna kommer att göra det möjligt för Texas-baserade företaget – som har sålt renoverade versioner av sportbilar sedan 1995 – att bygga replika versioner av bevingade sportbil utan att behöva följa moderna säkerhet förordningar, så länge produktionen är lägre än 300..
Undrar vad bilprovningen i Sverige säger om någon här kommer att hosta upp  $ 100.000

De tvåsitsiga bilar producerades först av Delorean i Nordirland, där omkring 9000 gjordes mellan 1981 och 1983 av en amerikansk ingenjör och tidigare General Motors exekutiva John Z Delorean..

Endast uppskattningsvis 6.500 bilar tros fortfarande existerar.
Delorean har uppnått ikonstatus efter att förvandlas till en tidsmaskin från Doc Brown karaktär – spelad av Christopher Lloyd – i Tillbaka till framtiden filmerna ,.
Stephen Wynne, ägare av det tillverkande företaget, sade: ”Det är enorma för oss. Det betyder att vi är tillbaka som ett bilföretag igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s