Nomineringen i USA.

Trodde inte ha Bernie Sanders skulle kunna rubba Hillary Clinton delvis beroende på hans ålder och Hillary är kvinna. Men tydligen lockar Bernies politik också väljare. Och att det onekligen är ett dött lopp mellan dem i Iowa är ett faktum.. En del ledarskribenter i media verkar ändå räkna ut Sanders t.ex. på grund av ledaregenskaper.. Men vem vet kanske inte många amerikanska väljare läser svenska ledarsidor.. Redan efter det första nomineringsvalet i en liten delstat har Expressen rubriken ”Börjar luften gå ur Trump”, men vad kan man begära från en halvkommunistisk blaska.

Sedan hade man väl på känn att en kristen höger kandidat,  Ted Cruz skulle ro hem segern i denna delstat för som en kristen väljare sa – Jag visste att han skulle vinna. Jag bad för honom. Förstår inte varför man ens behöver en kandidat det är väl bara att sätta ett kristet kors på en  pedestal så löser det sig. Och kvinnors rätt till sin kropp kommer att försvåras om denna abortmotståndare-fanatiker kommer i presidentställning.. Men Trump är inte utslagen ännu kanske bara fått sig en smäll.

Ställs Cruz mot Clinton eller Sanders så tror jag de flesta i USA är så till sina sinnen att man inte väljer en representant för den kristna högern vilket bara en klick skulle ha fördel för i detta land medan övriga skulle få leva under det kristna korset med all sin moral bestämd av män i fina kostymer och störd drift.

Men nu har det börjat och vid de två kommande nomineringarna borde det komma en tydlig tendens vartåt det lutar. Är då Ted Cruz fortfarande i vinnarspåret är det bara att beklaga de amerikanska väljarnas val. Men gör det lättare för demokraternas kandidat att ro hem det slutgiltiga segern.. Jag tror Trump vore bättre alternativ än Cruz.

New Hampshire nästa…. Och vill ni ha koll på valen så har SVT en utmärkt sida.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s