Zika eller Zica.

Har aldrig hört talas om märket men det finns tydligen.. Av rädsla för Zika-viruset som uppmärksammas i hela världen, sade indiska bilföretaget Tata Motors  att de skulle döpa om sin snart-lanserade halvkombi, Zica.”
Bilen har fått sitt namn från en akronym för Zippy Car”, men det skall ändras för att undvika att styra tankarna till det myggburna virus som har orsakat en allmän nödsituation på många ställen i världen.
Halvkombi kommer att visas upp offentligt för första gången på Auto Expo 2016 i New Delhi. Även om den kommer att bära namnet Zica”  under hela evenemanget kommer det nya namnet att meddelas senare.

Så kan det gå när inte haspen är på.. Namn kan vara känsligt om de associerar till något negativt för företagen… Se bara på FIFA som fler företag nu väljer att undvika.

Och vad gäller viruset så har det blivit ett exempel på all tings jävlighet.

USA har rapporterat ett fall av zika-virus som ska ha överförts sexuellt. Smittan registrerades i Texas av den amerikanska smittskyddsmyndigheten (CDC).  Vi har nu fått ännu en sjukdom som påverkar fortplantningen eller om det inte är orsaken, lusten om man så vill.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s