Centern till nytta för vem?

Innan jul presenterade Centerpartiet utkastet till sitt nya idéprogram. Med förslag på fri invandring, månggifte, slopad skolplikt och platt skattesystem, Platt skatt innebär att skatteuttaget är en viss procentsats av inkomsten och att denna inte varierar.

Undrar hur många som tänkt sig rösta på detta parti vet om deras tankar om helt fri invandring och hur det skulle drabba de fast boende ekonomiskt och socialt. Eller har centern en egen variant av ”fri invandring”, bara de som kan betala för sig har den förmånen..  Och månggifte?? Centerledaren Lööf har varit tvetydig där från att ha varit stolt om förslaget till månggifte till – Jag har aldrig stått för månggifte. Jag har heller aldrig kallat mig nyliberal, sa Lööf till Sveriges Radio.. Men… Som vice ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund, Cuf, bloggade Lööf 2006 om att hon var ”stolt” över ungdomsstämmans beslut om antagna principfrågor, bland annat: ”månggifte för den som önskar”.. Ligger väl latent i henne då..

Och hur fan kan Moderaterna gå uppåt i mätningen? Kan inget annat betyda än att väljare återvänder från SD. För vem kan påstå att det skulle vara Batras förtjänst. Eftersom M har kopierat SD:s invandringspolitik återvänder en del till moderpartiet, men se upp det kan vara en Trojansk häst.. Idag stod dessutom Löfven och pläderade att hjälp måste ges på plats och till närområdet där konflikten finns.. Var har jag hört det innan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s