NATO inte en chans mot ryssen.

Nato skulle förlora om Ryssland skulle starta ett krig i Baltikum, enligt en studie gjord av den amerikanska tankesmedjan Rand, skriver Baltic Times.

Om Ryssland skulle förklara krig mot Baltikum skulle det ta tre dagar innan Natos styrkor var besegrade. En rysk invasion skulle kunna nå Tallinn eller Riga på 36 eller 60 timmar, enligt Rands undersökning.

Korkad tankesmedja, nog för att de baltiska länderna skulle falla snabbt och även Sverige om så blev fallet.. Men det är korkat av tankesmedjan att tro att ryssarna som också lider av ekonomiska bekymmer har så bra material att man bara kan knalla in och besegra Frankrike, England och alla andra NATO länder.

Amerikanska och baltiska trupper, inklusive luftförsvar, skulle inte kunna stoppa Rysslands mekaniska stridsvapen, enligt Rand, skriver Baltic Times. Möjligtvis kunde ryssarna ta de baltiska länderna som sagt men sedan hade de inte förmåga för ett krig på bred front. Och inte minst finnarna kan mobilisera runt 400 000 män. Visserligen inte med i NATO men ändå kapabla att försvara sig även mot ryssen. Sverige kan kanske mobilisera 20 000? Är det fråga om dolt tiggeri för att NATO skall skjuta in massor av pengar?

Läs gärna om Strategiskt överfall på Sverige

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s