SD taktik.

SD kör med samma taktik som Vänsterpartiet gör mot regeringen att om ni skall räkna med vårt stöd så fodras att ni lyssnar på oss. Vänsterpartiets taktik har väl till viss del lyckats.

Och SD.s med Alliansen då? Det är svårt att sia om. Om man kommer i regeringsställning kanske man som Socialdemokraterna har is i magen och vet att SD inte skulle ge de rödgröna möjligheten till come back. Blir Alliansen större än de rödgröna är man säkert så enögda att man fortsätter blockaden mot SD. Om något händer är det SD.s fel….

Att innan nästa val man skulle fälla regeringen och utlysa nyval? Det är ett stort steg och kan bli kontraproduktivt när man skapar en regeringskris. Så SD får nog även i fortsättningen köra sitt eget race, men om man bara ser till antalet väljare så har man inte mått dåligt av det. Nu får vi se vad som händer om man som många inom S vill, kasta ut Vänsterpartiet i kylan. Kanske då en affär kan uppstå mellan andra partier, men för att få majoritet så räcker det inte med ett annat parti såvida det inte är M.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s