Hög svensk våldtäktsstatistik? Inte då.

Nu har åter en del av etablissemanget talat om för oss hur fel vi har igen.

SR:

” Att Sverige är ett av länderna med flest registrerade våldtäkter i världen används ofta som argument bland populistiska politiker och samhällsdebattörer i sociala medier för att peka på att Sverige är på väg utför i en ökande våldsspiral”.. Men så är det inte tydligen, där har vi belackare fel, utan det är nämligen…….

”Enligt en professor i kriminologi vid Stockholms universitet  omöjligt att jämföra brottsstatistik som denna länder emellan”.. Jaha känner igen det!!

”– Det är för att vi mäter på ett visst sätt i Sverige. Vi kan till exempel anmäla om vi blivit utsatta för sexualbrott i en nära relation i stort sett dagligen. Då kan varje specifikt tillfälle räknas som ett enskilt brott. Det gör det inte i andra länder.”

Mätningsargumenten är alltid gångbara, kan man inte gräva djupare? Kanske man kan kolla vilka som blivit dömda för våldtäkt? För sexualbrott och våldtäkt klumpas väl inte ihop antar jag?

Den stackar professorn har försökt informera om detta till personer som sprider det budskapet om att våldtäktsstatistiken, men de vill inte lyssna. Frustrerande när man inte lyssnar till expertisen som bär sanningens fana……

”Sverige har bland den högsta våldtäktsstatistiken i världen men det betyder inte att kvinnor löper större risk att utsättas för våldtäkt här”.. Men risken är lika hög? Då kan allvarliga varningar vara på plats istället för minska ner dem..  Är sextrakasserierna med tafsande män också statistiskt missvisande?

”Enligt Brottsförebyggande rådet (BRÅ) går det inte jämföra anmälda brott internationellt. Skillnaderna i att föra statistik är helt enkelt för stora. Sverige har både en högre anmälningsbenägenhet och en större registreringsbenägenhet än de flesta andra länder.”  De argumenten har hörts vid många olika tillfällen

”– Vi måste undervisa våra barn och ungdomar i källkritik, vi måste värna den seriösa journalistikens källkritik, ifrågasätta de här desinformationskanalerna som används i politiska syften, säger professorn.”  Vi måste alltså tala om för våra ungdomar med den tillrättalagda upplysning professorn kommit fram till vid Stockholms universitet. Det som han kallar för seriös källkritik.

”Kriminologisk forskning och statistik pekar på att våld generellt sätt minskat i Sverige de senaste 20 åren. Samtidigt visar återkommande undersökningar att människor i Sverige och även andra västländer har en uppfattning om att våldet tvärtom ökar.”

Och de har naturligtvis fel.. Ni har ju er forskning och statistik till förfogande. Så under de tjugo åren med intensiv invandring skulle inte våldtäktsstatistiken ökat? Ja tro det den som vill, BRÅ kanske gör det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s