Sända flyg? Inte råd.

Det är väl ingen nyhet att svenska försvaret är sedan länge urholkad på sina resurser och det ökade markant under M-regeringen när finansminister Borg närapå totalt undergrävde vårt försvar..

Nu skall utrikesminister Margot Wallström (S) svara på Moderaternas fråga om varför Sverige fortfarande inte erbjuder Jas Gripen som stöd.. Och det är ju rätt parti att undra det..  Det svaret lär bli en massa undanflykter om Frankrikes önskemål o.s.v.  Att Frankrike tackar för stödet! Vilket jävla stöd? Synd att vi åter tydligen fått en mes som försvarsminister som låter vänsterfalangen i hans parti styra över hans område.. Endast med några tama uttalande uttrycker han sitt ogillande.

Kan väl inte begära att han skall ha Mikael Odenberg starka kurage, men i alla fall i närheten. Men icke, vi lär ha ett dåligt utrustat försvar nu och i all framtid då både regering och Alliansen tycks tro att de förstärker detsamma, patetiskt.

Varför kan då inte man skicka flyg till Frankrikes hjälp? Det är väl fler orsaker som politisk ovilja från vänsterfalangen, feghet som man döljer i en massa skitprat och inte minst den ekonomiska utarmning av Försvaret.

Försvarsmakten har förmågan skrivs det men inte nog med pengar för Sverige ska kunna skicka Jas Gripen som stöd till Frankrikes kamp mot terrornätverket IS. Detta enligt dokument som TV4 Nyheterna har tagit del av, där det framgår att Försvarsmakten inte kan avvara planen om inte regeringen skjuter till mer resurser. Det gör man inte utan sitter hemma och gnäller över tillståndet i världen där man fodrar att andra skall göra skitjobbet.. Blir förvånad om ett enda land ställer upp militärt för Sverige vid skarpt läge.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s