Börjar SD bli överflödiga?

Undrar vad fan som hänt, nu är snart varenda parti av rang(inte V eller MP) ute och botaniserar i hur man kan minska på asylsökandet antingen bland inkommande eller i landet sig befinnande. Förslagen överöser varandra som om de vore från SD.

Nu kan man hör och häpna även i media finna spår av tillnyktring förutom då vissa skribenter som är bortom all hjälp. Visserligen dyker det upp ”jättegoda” kända kulturpersonligheter som gör sin godhet hörd i media, men man är numera inte helt oemotsagda.. Johan Rheborg … Schyffert är två av de goda som läxar upp oss som inte tror okritiskt på invandringen.

Slog upp GP idag och där fanns något som jag läste och var tvungen att läsa två gånger, är ändå inte helt säker men det låter för mig som ett uppvaknande i alla fall.

GP: Moderaterna, liksom regeringen, bör utan omsvep konstatera att svenska lagar ska följas och skrota allt utom akutvård för papperslösa. Det kan inte vara upp till envar att efter eget huvud avgöra vilka lagar som ska efterföljas eller ignoreras. När politikerna ser mellan fingrarna och låter människor ”försvinna” diskvalificeras inte bara myndigheternas och rättsväsendets beslut, utan själva grunden – det vill säga de politiska avvägningarna och intentionerna – för det demokratiska systemet. Sverige har reglerad invandring och vår skyldighet är att skydda de med asylskäl, inte de som orkar leva undangömda längst.
Och enligt mig betyder inte asylskäl att vi skall agera världens socialbyrå a la V och MP.. Man får bestämma sig för vad man skall ta emot och hålla det med viss fasthet, lite mindre under lugna år och kanske lite mer under oroliga.. Nu har även regeringen sagt att man skall hjälpa mer på plats i regionen.. Undrar vilka det var som sagt så hela tiden. Samtidigt vill regeringen ha ut 80 000 och M vill ha en hög med restriktioner.
Till rubriken då, börjar SD bli överflödiga? Ser man till vad de andra nu tävlar i det som man nu gör legitimt när man själva lägger fram det och ser att stor del av detta är gammal SD politik så kan man börja fundera. Om man nu menar att SD bara är invandringspolitik. SD har nu en svår balansgång, svårt att radikalisera sig ännu mer angående invandring för det ger då verkligen vatten på kvarnen åt belackare..
Lika obegripligt är det varför de andra inte tar med SD i deras ”finrum”, finns ingen som helst anledning nu att hålla dem utanför.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s