Trump och Påven och muren mellan dem.

Trump har ju lovat att bygga en mur mot Mexiko om han blir president vilket naturligtvis ers helighet påven på något sätt måste protestera mot utan att direkt ge sig in i den politiska hetluften i USA.

Å ena sidan är det Donald Trump, som upprepar hans kampanjs löfte att bygga en stor mur mellan USA och Mexiko. Å andra är Franciskus, påvens plikt för att be för de tusentals papperslösa invandrare som dog när de försökte att passera gränsen som dessutom med all säkerhet var barn av katolska kyrkan…Och alla de hundratusentals som passerat levande.

.
När påven besöker Mexiko 12 till 17 februari, förväntas  han inte tampas med Trump eller direkt kritisera den amerikanska invandringspolitiken. Påvliga medhjälpare sade Francis vill undvika att ingripa i presidentvalet.. Då måste han uttala sig i religiösa termer..


Det har inte hindrat Trump från att syfta till påven.
”Jag tror att påven är en mycket politisk person. Jag tror att han inte förstår de problem som vårt land har” sade Trump i en intervju  på Fox Business. ”Jag tror inte att han förstår faran av den öppna gränsen som vi har med Mexiko.”


Kommer Francis skjuta tillbaka? Inte troligt. Men katolska ledare säger påven kommer att skicka en omisskännlig budskap när han reser till gränsen i Juarez, Mexiko nästa onsdag.
”Han kommer att uppmana oss att se med medlidande med en grupp människor som har lidit fruktansvärt”, säger biskop Mark Seitz i El Paso, Texas, en stad som vid Rio Grande. ”Och kanske det kommer att leda människor att söka ut några olika lösningar än vad som nu föreslås.”… Där som här där godheten går in skall man utelämna allt annat..


Francis har redan uttalat sig mot ogenomträngliga internationella gränser, kallade dem ”monument för utslagning” och även en ”form av självmord” som stänger länder i sig själva. Han har också uppmanat USA och Mexiko för att skydda centralamerikanska migranter, särskilt barn, i syfte att undkomma fattigdom och våld.
Undrar om han har något budskap till de länder som förorsakar dessa flyktingströmmar, kanske till sina korrumperade katolska fränder i Mexiko. Eller om han har något budskap om användning om kondomer? På tal om människor som lidit mycket? Kampanjer mot kondomer drabbar ingen annan än de som har det allra svårast i världen: utsatta människor i fattiga länder. Kyrkans syn på sex är totalt snedvriden då inte minst den katolska kyrkan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s