SD rasar ner.

I en opinionsmätning utförd av Sifo på uppdrag av Svenska Dagbladet backar Sverigedemokraterna till 16,6 procent, från föregående månads utfall på 18,2 procent. I mätningen intervjuades 1.940 personer mellan den 1-11 februari.
Minskningen är inte signifikant gentemot januarimätningen, men däremot statistiskt säkerställd förändring mot decembermätningen då SD fick 19,0 procent.
Då är frågan den om de andra partiernas SD politik vad gäller invandring har givit utslag. Tänker då på Moderaternas utspel om stoppat försörjningsstöd till asylsökande som fått avslag och utvisning av kriminella invandrare samt regeringens åtgärder om ID -gräns kontroller samt att man vill utvisa 80 000 asylsökande.
Vilket för ett år sedan skulle ha avfärdats som främlingsfientligt och troligen som rasistiskt.. Kvar på ”ohämmad-invandring-barrikaden står Vänsterpartiet och delar av Miljöpartiet. Frågan är om inte Centern och Liberalerna har påverkats också av det öppna hjärtat som en viss statsminister svävade ut med.
Nu får vi se framöver om denna tillbakagång av SD är ett trendbrott från att nästan gått spikrakt uppåt till att falla lika spikrakt nedåt. Så kan det gå när de ”goda” partierna för invandringspolitik a la SD och gör den legitim genom sin blotta goda närvaro som etablerat parti.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s