Förtroende för media.

Så kan vi åter läsa att förtroendet för viss media(Aftonbladet, Expressen) är fortsatt mycket lågt.

Mätning: Nio av tio har inget förtroende för kvällstidningarna.
Kvällspressen avviker rejält vad gäller förtroendet hos svenskarna, visar en ny undersökning från Novus. Endast 12 procent har förtroende för vad Expressen och Aftonbladet meddelas det. Och den 7 april kommer Medieakademins mätning och man lär troligtvis inte för dessa medier bli mer uppmuntrad i den rapporten.. Men så går det när man skall försöka mästra och lära folk hur man skall tänka.

67 procent har mycket eller ganska stort förtroende för tv. För dagstidningarna är siffran 59 procent och radio 70 procent. Betydligt bättre alltså.
Förra undersökningen gjordes i september, då var siffran för kvällspress så låg som åtta procent och hade det blivit sämre denna gång så hade det i princip varit katastrof.. Men all media ökade något av någon anledning. Dagstidningarna ökade med 5% och radio med 4%. Radio upp i 70% och däromkring borde det ligga eller något lägre, mer än 70% och man blir rädd att svenska folket har mist sitt kritiska tänkande, vilket en del har gjort… Tv ökade av någon underlig anledning med 9%….
Nästan alla svenskar – 97 procent – följer mediernas nyhetsbevakning regelbundet. Sex av tio gör det flera gånger per dag.. Själv brukar jag kolla vad inslaget skall innehålla och ibland tappar man intresset då det är samma tugg om och om igen..

Uppdaterat.

Procentandel mycket/ganska stort förtroende för Aftonbladet, Expressen mätningen 2016 är… AB 14%.. Expressen 10%… Håller i sig med andra ord det låga förtroendet.. Säkert inget som de rapporterar om. Klicka på länken nedan får ni se undersökningen..

Medieakademin.

Annonser

One thought on “Förtroende för media.

  1. Den amerikanska PR-firman Edelman släpper årligen en internationell förtroendebarometer. Den visar, hör och häpna, att svenskarnas tillit till media i allmänhet är exceptionellt låg.

    Mätningen från 2016 visar att medieförtroendet endast är lägre i Turkiet än i Sverige av de 28 länder som undersökts. I länder som Kina, Indonesien, Malaysia, Förenade Arabemiraten, Sydafrika och Ryssland har befolkningen mer förtroende än i Sverige för den nyhetsrapportering som prånglas ut i tidningar, tv och radio.

    http://www.edelman.com/insights/intellectual-property/2016-edelman-trust-barometer/global-results/

    Se sidan 63 för ett tydligt diagram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s