Massmord i USA igen.

Så har det då hänt igen i detta skjutglada land. Och här kommer det snabbt fram bild på misstänkt(längs ned) som var en Uber taxiförare.

Mannen(Jason Brian Dalton) anklagas för att ha dödat sex personer och skadade ytterligare två  i Kalamazoo, Michigan, var en Uber förare som plockade upp och släppte av passagerare mellan skottlossningarna, enligt CNN.

”Vi är förfärade och förtvivlad på så meningslöst våld i Kalamazoo,” sade Uber chefssäkerhetstjänsteman  i ett uttalande. ”Vi har gått ut till polisen för att hjälpa till med sin undersökning på något sätt som vi kan.”

Michigan State Police sade den första inspelningen rapporterades vid 05:42, efter en kvinna blev skjuten flera gånger i ett lägenhetskomplex parkeringsplats. Kalamazoo County åklagaren Jeffrey Komma sade kvinnan – som var med sina tre barn – är i allvarligt tillstånd, men förväntas överleva.

Sedan mer än fyra timmar senare,  en far och son sköts och dödades i en bilfirma. Paret var där ute och kollade på ett fordon. Myndigheterna identifierade offren som Tyler Smith, 17, och Richard Smith, 53.

Minuter senare, på runt 10:24, säger Michigan State Police att Dalton drog sin Chevy HHR till en Cracker Barrel restaurang parkeringsplats och öppnade eld mot en Chevrolet Cruze och en Oldsmobile minibuss och dödade Mary Lou Nye, 62; Mary Jo Nye, 60; Dorothy Brown, 74; och Barbara Hawthorne, 68.

En femte offer, en 14-årig flicka som åkte i Chevrolens främre passagerarsätet, tros ha dödats också, men nu anges i kritiskt tillstånd, enligt den statliga polisen. ”Kalla det ett mirakel”, säger polisen ”Men hon lever nu.” De sade alla fem var tillsammans i en grupp.

Efter ytterligare två timmar eller så, cirka 00:40, tog polisen Dalton, 45, i förvar, där slutar en nästan sju timmars mardröm. Polisen grep honom med en halvautomatisk pistol..

”Det finns bara ingen tvekan fler människor skulle ha dött om vi inte hittade honom när de gjorde det,” säger polisen.

Åklagaren berättade ”Det var mycket avsiktligt dödande..”

”Det är på video. Vi har sett videon med de brottsbekämpande. De var avsiktligt, medvetet och -. Jag vill inte säga lättvindigt gjort – kallt gjort är vad jag vill säga,” sade åklagaren

Motivet är hittills okänt..

”Detta är din värsta mardröm”, Kalamazoo County sheriff Paul Matyas ”När du har någon som bara köra runt slumpmässigt och dödar människor.”

”Vi kan inte bara räkna ut motivet”, sade Hadley säkerhetschefen. ”Det finns inget som ger oss någon förklaring till varför han skulle göra detta eller vad som skulle ha utlöst detta, offren känner  inte honom,. Han kände inte offren.”

Dalton, som har blivit intervjuad av utredare, hade inget tidigare kriminellt förflutet, och var inte känd av myndigheter.

”För alla avseenden, var han en genomsnittlig Joe. Detta var slumpmässigt”, sade polisen.

Grannar berättar att Dalton är gift med två barn och att de tycktes vara en ”typisk amerikansk familj.” ”Jag vet att han gillade vapen.” säger en granne..

Åklagaren, sade att han inte vet om Dalton hade licens för vapnet som han greps med. Vid tidpunkten för gripandet

Hadley, säkerhetschef, sade att myndigheterna har tagit andra vapen från Daltons bostad också. Det är inte känt om dessa vapen användes i brottet..

Jason Brian Dalton, misstänkt massmördare. Hur är det i huvudet på vissa?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s