Nya korrupta på FIFA ingång?

Prins Ali bin al-Hussein, 40, Jordanien. Utmanade Sepp Blatter vid det senaste orförandevalet i Fifa. Fick oväntat många röster då, men det räckte inte hela vägen. Vill göra FIFA mer öppet vilket är positivt.

Gianni Infantino, 45, Schweiz. Har dagarna innan valet seglat upp jämsides med Shejk Salman i favoritrollen. Europas kandidat och har stöd av samtliga nordiska fotbollsförbund.. Förhoppningsvis med rent mjöl i påsen, men ingen garanti..

Tokyo Sexwale, 62, Sydafrika. Diamantmiljardär och en del av organisationen bakom VM-slutspelet i Sydafrika 2010.. Massor av frågetecken och lär väl inte komma på tal.

Jérôme Champagne, 57, Frankrike. Tidigare jobbat inom Fifa under Sepp Blatter. Lämnade 2010 och har sedan dess varit engagerad i internationella fotbollsprojekt. Arbetat som diplomat i många år. Det kan väl inte vara en fördel för honom..

Shejk Salman bin Ibrahim al-Khalifa, 50, Bahrain.. Länge varit den stora favoriten till presidentskapet. Verkar ha säkrat många av Asien och Afrikas förbunds 100 röster, vilket borde höja ett varningens finger..

Vilken det än blir så fodras det till ett under för att folk skall få respekt för denna organisation.. Då menar jag inte de mutkolvar och giriga som profiterar på FIFA redan utan den fotbollsintresserade på gatan.

Ingen Fifa-ordförande vald i första rundan. Infantino: 88 röster, Salman: 85, Hussein: 27, Champagne: 7. 138 röster krävdes för att bli vald i första rundan. Nästa kommer vid 18.20 tiden.

Andra omgången så vann Infantino Schweiz med 115 röster mot Salman 4-6 någonstans tror jag det var och det var väl det bästa som kunde hända. Men om Infantino som ny FIFA ordförande kan vända det otroligt skamfilade rykte denna mutkolvs-organisation har återstår att se.. Bara det inte kommer uppgifter att han också haft fingrarna i syltburken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s