En beställd mätning!!

Förtroendet för public service och de stora morgontidningarna är fortsatt starkt, visar en mätning från DN/Ipsos.

Enligt DN visar Aftonbladet upp ett eget mönster i mätningen. 21 procent säger sig lita på tidningen och hela 39 procent säger att de inte gör det.

Det verkar höga siffror för AB som säger man litar på dem.. Den 7-april kommer Medieakademins mätning som jag litar mer på än DN:s beställda mätning från Ipsos..,.  Novus visade en annan statistik än Ipsos

Den senaste mätningen där visade att: Nio av tio har inget förtroende för kvällstidningarna.
Kvällspressen avviker rejält vad gäller förtroendet hos svenskarna, visar en  undersökning från Novus. Endast 12 procent har förtroende för vad Expressen och Aftonbladet meddelas det. Skiljer alltså minst nio procent mellan Ipsos mätning och Novus..

Vad gäller Medieakademin så  tronar som vanligt där AB och Expressen långt ner med 13% för AB och 10% för Expressen(2015).. Alltså betydligt närmare Novus än DN: beställda mätning.

Och den 7 april som sagt kommer Medieakademins mätning. Sist där så låg kvällstidningarna på run tio procent i förtroende hos folk.. Medan public service hade betydligt större förtroende och DN av någon anledning..

Är DN:s beställda mätning ett försök att ta udden av det förmodligen låga förtroende för kvällsmedia som Medieakademins mätning kommer att visa? Eller har verkligen kvällspressen fått så mycket ökat förtroende om man kan kalla 21% stort förtroende.

Annonser

One thought on “En beställd mätning!!

  1. Att presentera en sådan mätning med just ett sådant resultat visar på DN-ledningens totala brist på insikt om vad som händer i mediavärlden..
    Förstod man inte att detta skulle skojas bort, hånas, tas för ett aprilskämt?
    Trodde man kanske att det skulle bli en kioskvältare?
    Inkompetens och okänslighet kallas det, Wolodarski!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s