Sverige i ett militärt nötskal.

Att Sverige är i princip helt oskyddat från militära fientligheter är väl allom känt. Vissa bekymrar det inte alls och många av dem är kvinnor som verkligen är utsatta om det blir fientlig militär i landet.. Bara att se historiskt vad som hänt i länder där det skett.. Gotland tar man på en förmiddag..

En hög befälhavare för Natos övervaknings- och stridsledningsflyg avslöjar för SVT Nyheter att de varnade för ”ryska påsken” 2013 då ryskt bombflyg övade anfall mot Sverige.

Han är befälhavare för en division i Natos övervaknings- och stridsledningsflyg AWACS. Han berättar att Nato varnade Sverige för det som var på gång inför påsken 2013 då ryskt bombflyg övade anfall mot strategiska mål i Sverige.

”Vi följde dem”

– Vi upptäckte planen och följde deras färdväg. Vi rapporterade till Nato vad som pågick. Vad jag förstår vidarebefordrades den informationen till Sverige, så att ni också fick ta del av det som hände. Jag var inte här 2013, när incidenten inträffade, men jag hörde talas om den i efterhand.

Sverige skickade inte upp flyg.. Någon som är förvånad, de hade väl ledigt…

Trots den tidiga varningen från Nato skickade inte Sverige upp stridsflyg för att möta de ryska bombplanen. Nato skickade upp stridsflyg istället.

– Jag vet att Nato skickade upp stridsflyg för att Sverige inte kunde göra det, säger han. Så kvinnor och män i vårt land, något försvar av kvalité finns inte och lär väl inte finnas så länge vänstern och MP får vara med.. De vill hellre blotta strupen och möta hotet med vindkraftverk.. Allt prat från politiker om starkt försvar är rent svammel..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s