Det gudsfruktiga USA.

I Texas USA mördades för ett antal år  sedan ett par som var ateister och det kom fram åsikter om att polisutredningen skulle läggas ner för de fick ju bara vad de förtjänade.. Vilka jävla as.. Men de har väl gamla testamentet som ledstjärna så man borde inte bli förvånad.. Och det kom fram spekulationer att polisen inte var så benägna att följa upp det hela.. Dubbel-as..

Den senaste PEW-rappporten att undersöka amerikansk religiositet visar på en pågående dramatisk förändring av det amerikanska livsåskådningslandskapet. I den senaste mätningen har personer som uppgivit ”none” som svar på sin religiösa tillhörighet (22,8 %) nu gått om antalet katoliker (20,8 %) och landat som den andra största enskilda gruppen i USA.

PEW bryter isär gruppen och rapporterar att 3,1 % av amerikanerna nu rakt ut säger sig vara ateister, 4,0 % agnostiker, 8,8 % säger sig bara tycka att religion är oviktigt men att 6,9% är religiösa, men oberoende.. Kanske det finns hopp för det landet ändå, undrar hur många som är ”sken-religiösa”? Kommer däremot den religiöst högerkonservativa republikanen Cruz till makten då blir det ett mörker…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s