Skola skall fördjupa kunskaper om Islam.

Med start höstterminen nästa år planerar Sahan Utbildning, med säte i Angered, att etablera en friskola i Trollhättan. Skolan ska rymma förskoleklass, grundskola årskurs 1-6 och ett fritidshem. Fullt utbyggd beräknas den ha plats för närmare 300 elever plus 60 i fritidsverksamhet.

Enligt ansökan ska skolan ”erbjuda grundläggande respektive fördjupade kunskaper om islam samt somaliska språket”. En inriktning som ingen annan skola i Trollhättan har.

Det är bara att neka till denna etablering,  då skulle man öppna upp för massor av ansökningar från flera olika åskådningar att helt kollra bort den svenska skolans principer.. Visa nu för fan att ni har råg i ryggen och be dem kasta skiten i soptunnan..

”Erbjuda grundläggande respektive fördjupade kunskaper om islam samt somaliska språket”.. Ett sätt att förminska den svenska modellen av demokrati till inget..

Skolverket har vid flera tillfällen uttalat kritik mot konfessionella skolor, som går ut på att de inte uppfyller den värdegrund som riksdagen har fastslagit för alla skolor.. Och en sådan här skola bara skriker ut att man inte bryr sig om denna värdegrund..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s