Om värderingar

kan vi läsa om på Aftonbladet, där står bland annat:

Det finns inget sådant som etniskt svenska värderingar. Kulturer förändras över tid och människor kan förvärva vilka värderingar de önskar. Den gemensamma värdegrunden är en ständigt pågående förhandlingsprocess.

Nä för skribenter på media finns det helt klart inte svenska etniska värderingar, men för många bland fotfolket finns det.. Och det försöker media ta från  oss i tid och otid..Välja värderingar? Du kan inte ens välja livsstil, den föds du till.. Välja kan du i viss mån beroende på vad du har för möjligheter..

Kulturen förändras men någonstans inom det svenska hjärtat lever det gamla kvar.. Förskjuts visserligen med tiden, men originalet finns där, vad än media försöker med…

Där i media styr ofta mångfaldsideologin tänkandet så hårt att det bara finns plats för en viss typ av ”kunskap” inom ramen för dess idévärld. Man  kan nästan påstå att ideologin konstruerat ett antingen- eller tänkande där utrymmet för ”positiva” aspekter av medias förmedlade värderingar är stort medan utrymmet för aspekter som kan uppfattas som ”negativa” är minimalt.. Man vill gärna tänka åt oss fast de inte har det mandatet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s