Vårt arma försvar.

Försvarets kommunikationssystem havererade mitt under en prestigeövning med 15 000 personer.

För att lösa situationen tvingades soldater och officerare använda privata mobiltelefoner, enligt en major som deltog.

”Det sämsta jag har upplevt under mina 23 år i brigadstaben”, skriver majoren i ett ursinnigt brev till försvarsminister Peter Hultqvist.

 Detta är väl helt i linje med vad politiker vill.. Man yrar om miljarder i tillskott där det mesta går till lönehöjningar och dyrare material.. Där man inte ser att det kan bli tal om en fullskalig invasion utan lokala incidenter.. Kom inte bara på en helg för då är vi lediga och slå inte ut våra mobilmaster för då är vi totalt hjälplösa..

Det är bara att konstatera vårt försvar, det som politiker likt Vänsterpartiet och andra med för den delen vill att vi skall ha, inte ens fyller de elementära kraven för organisation..

Även nuvarande försvarsminister är en lakej inte minst under den vänstervridna utrikesministern men även underordnad finansministern och han vågar inte likt Mikael Odenberg ta sitt jobb på allvar.. Den enda försvarsministern som varit rakryggad på många år, han avgick när Reinfeldt och Borg nära nog totalkvaddade vårt försvar.. Vilka nötter, där vi nu får betala dyrt om man menar något med försvar..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s