Ex språkrör kärver respekt för MP.

MP:s ex-språkrör Maria Wetterstrand och Per Gahrton går till angrepp mot Socialdemokraterna och Stefan Löfven.

På DN debatt skriver de att Löfven missbrukat MP:s respekt – nu vill de se eftergifter.

”Också Socialdemokraterna har ett stort ansvar för den kris regeringen är i, även om det är MP som befinner sig i stormens öga.”

Ja så kan man agera från ett presumtivt fem procent parti. Oftast måste man från minoriteter låta starkt och högt. Och på så sätt kunna rikta problemet åt annat håll.

Respekt vad jag förstått förtjänar man och skall inte ges för att man anser sig SKALL ha den. MP måste väl förstått detta när man gick i regeringsställning. Kanske man skulle valt Vänsterpartiets taktik att stå utanför och skria om populistiska åtgärder utan att behöva ta regeringsansvar.

För vad jag förstår är ordet ”kompromissa”. Dilemmat är hur mycket ska MP acceptera att kompromissa bort för att i varje fall få igenom lite av det man vill. Sitter man i en minoritetsregering tillsammans med ett annat betydligt större parti så får man acceptera att man får kompromissa bort en hel del. Om det har med respekt att göra vet jag inte.  Har man en stark politiker kanske respekten blir högre, men där finns väl en gräns också.

Respekt för sin sak kräver snillet som inte ville ta kvinnor i hand. En respekt han inte förtjänar. Så respekt är något som kan dölja en del saker inte förenliga med demokrati.

MP-Kongressen kan bli rena polska riksdagen där man från ledningens håll kan få direktiv som inte kan samordnas med vad Socialdemokraterna kan acceptera. De kanske kräver respekt för deras syn. Sedan kan det inte vara lätt att regera ihop med en del självgoda S politiker.

Annonser

One thought on “Ex språkrör kärver respekt för MP.

  1. Som du så korrekt påpekar, ”respekt, det ska man förtjäna”.
    Alltså ska (mp) inte ha någon respekt alls, de har knappast gjort sig förtjänta av det..
    Hela partiet tycks vara fullt av antisemiter och islampack och DE har INTE min respekt…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s