Det statliga stödet!

Mycket sakta börjar nu delar av det politiska korrekta Sverige fatta att det inte bara går att svälja allt som finns i samhället under parollen ”bidrag”.

Många är det trossamfund som fått bidrag som man nu påstår sig skall synas i sömmarna. Vad som kommer ut av denna ”syn” återstår att se.. Något som ger effekt eller som så många gånger ”pannkaka”.

Det är inte  första gången detta är på tal, många är de gånger ämnet tagits upp. Förra året var det uppe och redan 2009 tog denna blogg upp ämnet.

Som sagt har inte allt för stor tilltro till denna inriktning, som i så många andra fall brukar det bli urholkat.

Krav på demokratiska värderingar skärps. Vi inleder nu ett arbete för att säkerställa att det sker en förstärkt och förtydligad kontroll av organisationers grundläggande värderingar innan skattepengar betalas ut. Stöd till civilsamhälle och trossamfund ska fördjupa demokratin, inte undergräva den, skriver Alice Bah Kuhnke (MP).

Något som många förstått länge men det tydligen tog de korrekta många år att fatta. Vilka kommer att skrika högt av att bli kränkta nu då? Och från vilket håll kommer de kränkta att få stöd? Kan tänka mig från vilka, får se om det blir så.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s