Desinformation.

Blir vi utsatta för vad det skrivs och det är väl ingen nyhet. Men vad Myndigheten för samhällsskydd och beredskap riktar in sig på är det som kommer utifrån!

Psykologisk krigföring blir ett allt större hot och Sverige utsätts nu dagligen för attacker med så kallad desinformation, enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Man skall nu tydligen skärpa till sig och bli mer aktiva.

– Det här är någonting som pågår hela tiden. Det mönster som finns nu är ju att pumpa ut ett ständigt berättande som i vissa delar är dåligt för Sverige, säger man

Det är framförallt från Ryssland och Islamiska staten som man ser den stora ökningen av så kallad desinformation, avsiktligt förvrängda uppgifter som ska förvilla eller påverka allmänhet och beslutsfattare. Det stämmer nog.

Men jag undrar om vi inte på närmare håll inne i landet har samma problem. Avsiktligt förvrängda uppgifter som ska förvilla eller påverka allmänhet och beslutsfattare tycker jag mig känna igen när man försöker få information. Orden läggs gärna i din mun och man gillar att skriva/tala om hur du skall tänka.. Och vad är lobbyister i riksdagen om inte desinformatörer.  Bara fördelar med sin sak, inga nackdelar, om de finns är de försumbara.

Ofta är det felaktiga detaljer som göms i annan information. Men det är i så känsliga ämnen som invandring, terrorism eller varför inte Nato-medlemskap, att detaljen kan bidra till att ytterligare polarisera debatten, säger myndigheten. Ja nu är jag säker på att inte bara ryssar och islamister ger oss desinformation.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s