Försvaret vaknar lite.

Sveriges överbefälhavare (ÖB) har fattat beslut om att det omedelbart ska finnas permanenta förband på Gotland. Bättre sent än aldrig förmodar jag.

– Omvärldsläget har försämrats över tid och det gör att jag har fattat beslutet om permanent närvaro och att vi tidigarelägger stridsgruppen, säger ÖB

Just nu befinner sig ett mekaniserat skyttekompani bestående av 150 soldater på Gotland för att öva. De har fått order om att stanna kvar på ön.

Planen är att de ska avlösas av andra förband fram till att en ordinarie stridsgrupp står klar den första juli 2017.

Ja som sagt det är väl bättre än inget antar jag, men om inte det finns omedelbart och kraftfullt understöd från fastlandet är det inte av något större värde. Kanske kan hålla ut några timmar längre.

Och efter Reinfeldts och finansminister Borgs nära nog totala nedrustning av försvaret så lär inte det bli något massivt stöd från övriga Sverige.. Lägg därtill en halvkommunistiskt utrikesminister och en som vanligt på senare tid svag försvarsminister så lär det inte bli mycket bättre på lång tid. En finansminister som inte heller vågar motsätta sig utrikesministern och som lök på laxen de försvarsfientliga partierna MP och V.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s