Kommunerna bågnar under kostnader för asylsökande.

Det sitter partier i Riksdagen och beslutar om invandring och ett tag var nästan proppen helt ur och kommunerna fick ta emot. Om de inte gjorde det hotades de av politikerna i Riksdagen och fick bära hundhuvudet i media.  Följden blev att kommunerna nu väntar på 20 miljarder kronor men någon snabb lösning finns inte i sikte.. Politikerna kunde agera när det gällde att få in asylsökande i massor, men när man vaknade till var en ekonomisk katastrof nära förestående för kommunerna.

Kommunerna ligger ute med 20 miljarder kronor för flyktingkostnader enlig media, varav 10 miljarder är pengar man begärt och väntar på.. De  uppgifterna kommer från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Ekonomistyrningsverket.

Förtvivlade kommunpolitiker vill skicka Kronofogden på Migrationsverket – men kan inte då varje ersättningskrav är en ansökan som väntar på myndighetsbeslut och inte en faktura. Staten ser till att ha ryggen fri och kan spendera på kommunernas bekostnad och dess skattebetalande invånare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s