Vår mat.

Färsk kyckling är en vara man måste behandla varsamt och framför allt se till att den är helt genomstekt. Under sommaren har långt fler än vanligt blivit sjuka på grund av campylobacter – en bakterie som finns i färsk kyckling.

Under juni till september har runt 3 500 svenskar insjuknat. Det är 1 000 personer fler än förra sommaren. Man får också se till att inte hantera grönsaker som skall ätas råa på samma ställe som man lagt kycklingen.

Personligen köper jag bara fryst kyckling eller färdiggrillad vilken man hoppas är lagad enligt konstens alla regler.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s