Bort med kungen!

Jag är ingen rojalist men jag störs inte heller av att vi har en tradition med kungadöme.

De som  störs är vissa partiers företrädare som vill avveckla kungadömet helt. De som störs är:

Rasmus Ling (MP), Mia Sydow Mölleby (V), Maria Weimer (L), Mathias Sundin (L), Johanna Jönsson (C), Yasmine Larsson (S) och Hillevi Larsson (S) motiverar sina krav i motionen:

”Sverige ska vara ett jämlikt land där framgång bygger på individens egna meriter snarare än på privilegier och släktskap. Vårt statsskick innebär dock fortfarande att landets högsta offentliga ämbete, det som statschef, går i arv inom en utvald familj. Monarkin går inte att förena med demokrati, jämlikhet och medborgerliga rättigheter”. Vad trött man blir på det tugget. ”framgång bygger på individens egna meriter”?? Jösses, vilka egna meriter har i detta land, fattigpensionärer, långtidssjuka eller långtidsarbetslösa? Där t.ex. moderaterna åter vill utarma A-kassa för de behövande och sjukersättning.

Däremot kan man släppa in människor som inte har den minsta känsla för demokrati utan låter en religiös sharia doktrin styra sina handlingar. Många av dem har inte en tanke på att följa den svenska synen på demokrati.

MP, V, C är tre partier som tjafsar om demokrati i en ände men blundar för den i andra änden.  Även om MP på senare tid i regeringsställning har fått stänga de öppna dörrarna lite, så är grunden att det skall vara fri invandring fortfarande kvar. Sossarna förlorar till SD så de får vara försiktiga. Centern seglar numera upp som det värsta parti för fri invandring och är kommunernas fiende nummer ett. Vänsterpartiet måste ju vara rädda om sina ”presumtiva” väljare som man plockar från de asylsökande leden.

Detta passar bra in på vad man skrivit om Sverige som cykloplandet. ”Vi söker inte sanningen som den är,  utan sådan som den bör vara…”  I alla fall flera riksdagspolitiker..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s