Gröna bilister

ylar nu om större bidrag för miljömuppe-bilen.   Tyckte jag hörde på nyheterna att man ville höja bilpremien från 40 000 kronor för miljömuppe bilen till 70 000 kronor. Blir den så billig då att även en icke grön bilist medlem har råd med den? Skattepengar pytsas ut i en ände och in i en annan.

I detta land skall du inte få köra den bil du vill, väljer du inte miljömuppe alternativet skall du straffas ekonomiskt. Sverige står för ca 1,5 PROMILLE av världens utsläpp men ändå vill organisationer som denna agera som om vi stod för 50% av den.

Men man kan väl inte förvänta sig annat av en organisation som troligtvis består av finklädda herrar och damer som sitter bakom ett skrivbord på dagarna och tänker alldeles för mycket. Skattepengar betalar troligtvis deras lön därför skall de fördelas så det gynnar deras miljö agenda också.

Men det är inte alltid man innom miljömupparna det går som man vill, då vill man ha lagändring.

Högsta förvaltningsdomstolen fastslog att: ”Undantaget(gratis parkering el-bilar) strider mot lag om rätt för kommun att ta ut avgift för vissa upplåtelser av offentlig plats (KAL)”. Därmed är saken klar. Nu ska kommunerna instrueras att följa lagen – samtidigt som krav om lagändring kommer, naturligtvis från miljö-muppar som inte kan acceptera gällande lagar. Alltså inga fria parkeringar för Gröna bilister, ujujuj…

Annonser

3 thoughts on “Gröna bilister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s